Mavi Vatan Spor Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizi, spor ve toplumsal yönden saygın sporcular olarak yetiştirip aynı zamanda okulumuzun gerçekleştireceği sportif faaliyetlerle kalıcı başarılar sağlamak ve sporcularımıza bu alanda yüksek kariyerli gelecek hazırlamak.

Misyon: Öğrencilerimizi günümüz gerekleriyle uyumlu, geleceğin meydan okumalarına karşı hazırlıklı, milli değerlere duyarlı, bayrağını seven yurttaş olarak yetiştirmek, akademik çalışmalar içinde yer alması için öğrencilerimizi desteklemek, dünya kültürü reddetmeyen, yenilikçi ve rekabetçi bir düzeye ulaştırmak; sportif olarak, İskenderun ve Türkiye´nin ulusal ve uluslararası alanda başarılı ve nitelikli temsil edilmesini sağlamak.

Başarılar:

Saatler: 08:00-15:05
Isınma: Kalorifer
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: özel servislerle öğrenciler okulumuza gelmektedir. Pansiyonumuz yoktur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Okulumuz yetenek sınavıyla öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021-2022 Eğitim öğretim yılında okulumuz öğrenci alımına başladığı için sınava giren öğrencimiz yoktur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2021-2022 Eğitim öğretim yılında okulumuz öğrenci alımına başladığı için sınava giren öğrencimiz yoktur.
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda kapalı spor salonu, futbol, basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Salon sporları salonları bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: okulumuzda fen laboratuvarı bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda Erasmus ve Tubİtak Projeleri başvurusu yapılacaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus öğrenci hareketliliği başvuruları yapılacaktır.
Kontenjan Bilgileri: Kontenjan için 2021 2022 eğitim öğretim yılı için 90 öğrenci kontenjan belirlenmiştir.

WEB - https://mavivatansporlisesi.meb.k12.tr

Adres - KARAYILAN MAH. İSDEMİR SİTELERİ SK. SİTELER DEMIR ÇELIK MESLEKI TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 4A İÇ KAPI NO 2 İSKENDERUN / HATAY

Yerleşim Yeri - Okulumuz Karayılan mahallesinde yer almaktadır

Ulaşım Okulumuza merkezden kalkan karayılan ve isdemir siteler dolmuşları ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık il merkezine 81 km İlçe merkezine17 km mesafededir.